plyn hamulcowy

Moderatorzy: Patrycy, tedi, ferencsc, pach, @di, widlak, mpspycha, M., Moderator

warhead
-#BYWALEC
-#BYWALEC
Posty: 56
Rejestracja: 29 sty 2010 09:08 am
Lokalizacja: Warszawa

plyn hamulcowy

Postautor: warhead » 17 sie 2010 07:42 pm

witeczka.

jakim plynem hamulcowym zalewac nasze autka?
nie mam pojecia co wczesniej bylo zalane a trza dolac. serdeczna prosba o pomoc.

pozdrawiam
orzeł
-#PRZYJACIEL FORUM
-#PRZYJACIEL FORUM
Posty: 469
Rejestracja: 30 mar 2009 10:36 pm
Lokalizacja: Henryków Urocze
Kontaktowanie:

Postautor: orzeł » 17 sie 2010 09:35 pm

DOT3 a jeśli niedostępny to DOT4 pozdrawiam
są samochody i była pacifica
warhead
-#BYWALEC
-#BYWALEC
Posty: 56
Rejestracja: 29 sty 2010 09:08 am
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: warhead » 18 sie 2010 06:23 am

thx za odpowiedz. czy mozna mieszac doty ?
olo
-#POCZĄTKUJĄCY
-#POCZĄTKUJĄCY
Posty: 11
Rejestracja: 19 paź 2009 09:27 pm
Lokalizacja: Pruszcz Gdał„ski

Postautor: olo » 15 mar 2011 02:30 pm

Panowie ,
mam pytanie pewnie banalne , gdzie jest zbiornik płynu hamulcowego ?
Mam za niski poziom a muszę dolać DOT4 .
Czy to nie jest ten mały zbiorniczek prawie na środku tuż przy samej szybie ?
Na nakrętce mam tam tylko napisy w języku francuskim ...
Michał
-#PRZYJACIEL FORUM
-#PRZYJACIEL FORUM
Posty: 462
Rejestracja: 01 mar 2010 12:37 pm
Lokalizacja: Poznał„

Postautor: Michał » 15 mar 2011 04:15 pm

olo pisze:Panowie ,
mam pytanie pewnie banalne , gdzie jest zbiornik płynu hamulcowego ?
Mam za niski poziom a muszę dolać DOT4 .
Czy to nie jest ten mały zbiorniczek prawie na środku tuż przy samej szybie ?
Na nakrętce mam tam tylko napisy w języku francuskim ...


To fakt ze banalne. Zbiornik płynu hamulcowego znajduje się obok zbiornika wyrównawczego płynu chłodzącego. Ale zanim dolejesz to klocki sprawdź pewnie się koł„czą i dlatego masz niski poziom (najprawdopodobniej). Jeśli się koł„czą i dolejesz płynu to przy wymianie klocków wywali ci go bo będziesz mieć nadmiar.
minor666
-#PRZYJACIEL FORUM
-#PRZYJACIEL FORUM
Posty: 395
Rejestracja: 21 lis 2008 12:07 pm
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: minor666 » 17 mar 2011 02:49 pm

Michał pisze:Ale zanim dolejesz to klocki sprawdź pewnie się koł„czą i dlatego masz niski poziom (najprawdopodobniej). Jeśli się koł„czą i dolejesz płynu to przy wymianie klocków wywali ci go bo będziesz mieć nadmiar.

Szczera prawda...przechodziłem przez to .. zniszczyłem też przy okazji tarcze z przodu :P

Wróć do „.: HAMULCE :.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości